VEERLE GOEMINNE


KLINISCH PSYCHOLOGE - SEKSUOLOGE - NEUROFEEDBACK THERAPEUTE

 

HOME


NEUROFEEDBACK en ADHD


ASSERTIVITEITSTRAINING


CONTACT

   NEUROFEEDBACK EN ADHD

HOE WERKT NEUROFEEDBACK

 

  De hersengolven worden gemeten door een EEG meettoestel (EEG = Elektro-Encefalo-Gram)
Bepaalde problemen zoals ADHD of concentratieproblemen zijn vaak zichtbaar als afwijkingen in het EEG. De elektroden, die op het hoofd worden geplaatst, meten de elektrische hersenactiviteit die digitaal wordt doorgestuurd naar een geavanceerd computerprogramma.
De hersenactiviteit wordt gemeten in “real time” om dan via een extern feedbacksignaal (terugkoppeling) via computeranimatie aan de patiŽnt doorgegeven te worden als het niveau de juiste frequentie heeft.

De computer zet de elektrische impulsen van de patiŽnt om in bewegende beelden en geluid
Met andere woorden visuele en auditieve feedbacksignalen worden teruggezonden in de vorm van een computerspel. De elektroden hebben absoluut geen invloed op de hersenen en dienen alleen om de activiteit te meten zoals een thermometer de temperatuur meet.

Dit uiterst geavanceerde computerspel wordt gespeeld door middel van de hersengolven
Dus niet met een joystick, keyboard of muis. De hersenen bepalen het computerspel. Als de patiŽnt zich concentreert en overeenkomstige hersengolven produceert, scoort hij meer punten in het spel en blijft hij visuele en auditieve feedbacksignalen krijgen. Zo wordt de geschikte hersenactiviteit systematisch beloond. Als de patiŽnt begint te dagdromen vertraagt of stopt het spel en valt het geluid uit. Het rechtstreeks alertheids- en aandachtsniveau zijn dus het sturende element in het spel.
Als een bepaalde verbetering heeft plaatsgevonden wordt de moeilijkheidsgraad van het spel verhoogd door de drempelwaarde aan te passen. De vaardigheid om aandacht vast te houden wordt zo geleidelijk ontwikkeld.

Na een aantal sessies heeft men deze performante hersengolven geleerd blijvend te gebruiken
Deze behandeling is makkelijk aan te leren, heeft geen bijwerkingen, is comfortabel en pijnloos.

Voor meer info, zie DIA-REEKS:
Hoe werkt Neurofeedback
 
   
“Wij dragen in ons de wonderen, die we buiten onszelf zoeken” - Thomas Browne

 NEUROFEEDBACK = ADHD THERAPIE ZONDER MEDICATIE