VEERLE GOEMINNE


KLINISCH PSYCHOLOGE - SEKSUOLOGE - NEUROFEEDBACK THERAPEUTE

 

HOME


NEUROFEEDBACK en ADHD


ASSERTIVITEITSTRAINING


CONTACT

   NEUROFEEDBACK EN ADHD

RESULTATEN BIJ ADHD - FIBROMYALGIE - CVS - PEAKPERFORMANCE

 

  Omdat het hier een leer- en aanpassingsproces is zijn de positieve effecten van Neurofeedback training blijvend, op voorwaarde dat de training vaak genoeg heeft plaatsgevonden zodat het nieuw aangeleerde evenwichtig patroon goed geïntegreerd is. Vergelijk het met leren fietsen of zwemmen, eenmaal aangeleerd en vaak genoeg gedaan, verleer je het nooit meer.

1. ADD en ADHD
De meest gehoorde resultaten van Neurofeedback training bij ADD en ADHD zijn: betere schoolprestaties en verhoogd IQ, betere concentratie en geheugen, beter slaappatroon, verdwijnen van tics, rustiger gedrag, minder angsten, minder agressief en impulsief gedrag. Naarmate de symptomen verbeteren vertoont het ADHD kind ook een positiever eigenbeeld. Een heel groot percentage ADHD kinderen welke worden behandeld met Neurofeedback therapie kunnen de medicatie volledig afbouwen! Daarnaast blijft de begeleiding en de juiste aanpak van een ADHD kind een heel belangrijk aspect.

Neurofeedback = ADHD therapie zonder medicatie !

Voor méér info, zie DIA-REEKS:
Info i.v.m. ADHD

Neurofeedback pakt ADHD bij de wortels aan !
Aan de hand van een uitgebreide PowerPoint presentatie werd op 8 nov. 2007 door Veerle Goeminne een voordracht gegeven voor de ADHD-vereniging 'Zorgzaam Omgaan', waarbij we 100 deelnemers mochten verwelkomen.

2. Fibromyalgie en Chronisch Vermoeidheidssyndroom (CVS)
De laatste jaren wordt duidelijk dat de oorzaken en verstoringen bij fibromyalgie en CVS niet gelegen zijn in de spieren zelf maar in de hersenen. Door via Neurofeedback training de hersenen te oefenen om flexibeler, efficiënter en tegelijkertijd stabieler te functioneren, wordt de oorzaak van de extreme vermoeidheid, geheugen- en concentratie-problemen rechtstreeks aangepakt. Ook de pijnklachten kunnen hierdoor aanzienlijk verminderen. Ook mensen die kampen met de gevolgen van een Whiplash Trauma, de ziekte van Lyme of een Post Traumatische Stress Stoornis hebben soortgelijke klachten.

3. Peakperformance
Neurofeedback training optimaliseert uw intellectueel, geestelijk en fysiek prestatievermogen en stelt u beter in staat meerdere taken tegelijk ontspannen en doelgericht uit te voeren. Door het optimaliseren van de complexiteit van de hersenen bent u in staat, uw sterke kanten en talenten nog beter te benutten en een “peakperformance” te leveren. Vooral topsporters en topmanagers maken in toenemende mate gebruik van deze natuurlijke en veilige methode om hun prestatievermogen zonder veel moeite te verhogen en te optimaliseren.

Voor meer info, zie DIA-REEKS:
Resultaten bij ADHD Fibromyalgie CVS Peakperformance
 
   
“Wij dragen in ons de wonderen, die we buiten onszelf zoeken” - Thomas Browne

 NEUROFEEDBACK = ADHD THERAPIE ZONDER MEDICATIE