VEERLE GOEMINNE


KLINISCH PSYCHOLOGE - SEKSUOLOGE - NEUROFEEDBACK THERAPEUTE

 

HOME


NEUROFEEDBACK en ADHD


ASSERTIVITEITSTRAINING


CONTACT

   NEUROFEEDBACK EN ADHD

WAT IS NEUROFEEDBACK

 

  Neurofeedback, afgekort NF en ook wel bekend als “EEG biofeedback” is een snel opkomende behandelingsmethode om de hersenen te trainen om beter te functioneren. Het is een leerproces om de positieve hersengolven te versterken en de hersengolven die verband houden met de ongewenste symptomen af te zwakken.

Het is wetenschappelijk bewezen dat de hersenen in staat zijn te leren om beter te functioneren als ze worden voorzien van de juiste informatie. De hersenen hebben namelijk een ongelooflijk aanpassingsvermogen.

Onderzoek heeft aangetoond dat, wanneer informatie over de hersengolven van de patiŽnt beschikbaar is, deze kan leren zijn hersenactiviteit te wijzigen, ook zonder gebruik van medicatie. Eigenlijk leren de hersenen zichzelf te reguleren wat uiteindelijk het onderliggende probleem corrigeert in tegenstelling tot het louter behandelen van symptomen.

De training is in staat de hersenfunctie te herstellen zodat de samenwerking tussen de rechter- en linkerhersenhelft verbetert en de verschillende hersendelen beter op elkaar afgestemd zijn waardoor veel lichamelijke en emotionele problemen verlicht of verholpen kunnen worden. Deze methode stabiliseert de hersenactiviteit daar waar die in bepaalde ziektebeelden juist ontregeld is.

Voor meer info, zie DIA-REEKS:
Wat is Neurofeedback
 
   
“Wij dragen in ons de wonderen, die we buiten onszelf zoeken” - Thomas Browne

 NEUROFEEDBACK = ADHD THERAPIE ZONDER MEDICATIE